fbpx

Cookie Policy

 OptoScale beskytter ditt personvern, og ønsker å gi deg en god oversikt over informasjonskapsler (cookies) vi benytter.

Denne artikkelen inneholder brukerinformasjonen om både personvern og cookies for vårt nettsted.

OM PERSONVERN
Som bruker har du ifølge Personopplysningsloven (GDPR) krav på informasjon om når, hvordan og hvorfor vi, gjennom dette nettstedet, samler inn og lagrer opplysninger om deg.

Vi samler kun inn personopplysninger der brukerne aktivt oppgir slik informasjon. Det kan skje i skjemaer eller med tilsvarende metoder. Der vi lagrer personopplysninger vil dette være tydelig, enten gjennom skjemaets sammenheng, eller ved at vi opplyser direkte om det.

OM COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER)
Som bruker av vårt nettsted har du ifølge Ekomloven § 2-7 b krav på informasjon om hvilke cookies vi benytter og hvilken funksjon disse har. En cookie er en kort kode eller tekst som lagres i nettleseren når man bruker en nettside.

Alle brukere kan akseptere eller avslå å samtykke til lagring av cookies i sine nettleserinnstillinger: Følg denne beskrivelsen for å blokkere eller tillate lagring av cookies.

KONTAKT OSS HVIS DU HAR SPØRSMÅL
OptoScale AS er ansvarlig for den informasjonen som lagres om våre brukere. Som bruker kan du kontakte oss for tilgang til de opplysninger vi lagrer om deg, for å be om at vi sletting av disse eller dersom du har spørsmål utover det som står i denne artikkelen. Ta i så fall kontakt med OptoScale AS på [email protected].

Her går vi gjennom nettsidens ulike funksjoner hvor det samles inn data og/eller benyttes cookies:

GRUNNLEGGENDE NETTSIDEFUNKSJONER
Nettstedet vårt bruker kryptering med https. Hvis du vil forsikre deg om at en side er kryptert, vil det stå https i stedet for bare https i nettleserens adressefelt og de fleste nettlesere vil også vise en hengelås. Vi gjør dette for å sikre en trygg datakommunikasjon mellom vår nettside og brukers datamaskin.

Pålogging
Alle pålogginger registreres. Hensikten er både å kunne oppdage mislykkede påloggingsforsøk, stoppe forsøk på datainnbrudd, samt å registrere når og om en bruker sist logget seg på. I denne sammenhengen lagrer vi følgende data: brukernavn, dato og tidspunkt for pålogging, url’en som benyttes ved pålogging og brukerens IP-adresse.

STATISTIKK OG BRUKERANALYSE
Som en del av vårt arbeid med å lage et brukervennlig nettsted, bruker vi Google Analytics for å se på bruksmønster til de som besøker nettstedet. Google Analytics er en nettanalyse-tjeneste som leveres av Google, Inc.

Google Analytics

Formål: Vi samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på denne siden. Formålet med dette er å utarbeide statistikk og sammenstille rapporter som brukes til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. 

Cookie: _ga, _gid, _gat, _gac_, __utma. __utmt, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv

Her kan du styre dine innstillinger for din Google-konto: adssettings.google.com

Google Tag Manager

Formål: Benyttes for å sette opp ulike former for sporing knyttet til Google Analytics og håndtere script på nettstedet. Det lagres ingen persondata i systemet.

Cookie: gtm

Google Recaptcha

Formål: Denne informasjonskapselen brukes i forbindelse med kontaktskjemaet vårt for vurdere om brukeren er en robot og forhindre spam.

Cookie: _GRECAPTCHA

Om Google

Google er ansvarlig databehandler for informasjonen de samler inn. Opplysningene som samles inn lagres på Googles servere og er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her: https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

VIDEOVISNING

Vi kan vise video som en del av innholdet på våre nettsider. Videoer som vises med WordPress sin egen videoavspiller benytter ikke informasjonskapsler eller andre sporingsmetoder.

Videoer som er innebygd (embedded) fra Youtube sporer alle videovisninger og registrerer brukerstatistikk. Dette gjøres med cookies som registrerer hvilken Google-bruker som eventuelt er logget inn, registrerer geografisk posisjon, preferanser og hvilken side avspillingen foregår på. I tillegg benytter Youtube en cookie for å tilpasse videokvaliteten til enhetens kapasitet. Youtube er databehandler for all data knyttet til sine cookies. Les mer om hvordan Youtube og Google benytter cookies

Der Vimeo brukes som videospiller benyttes en tredjeparts cookie for å spore alle videovisninger og registrere brukerstatistikk. Vimeo er databehandler for denne cookien. Les om cookies som Vimeo benytter

TREDJEPARTS COOKIES OG MARKEDSFØRING
Vi vil i enkelte perioder annonsere med Google Ads eller på sosiale medier. Dette gjør vi for å presentere et relevant tilbud gjennom tilpasset annonsering til brukere som allerede har vært i kontakt med oss. Vi benytter oss også av kanalenes statistikkverktøy for bruksmønster på nettsiden.

Disse mediene lagrer såkalte tredjeparts cookies for å registrere hvilken brukerprofil som eventuelt er logget inn på nettleseren/enheten, hvilken url som besøkes, geografiske posisjon og mer. Dette gjøres for å kunne tilpasse annonsering og for å generere brukerstatistikk. Siden hvert medium kan lagre ulike cookies i ulike sammenhenger, kan vi ikke vite hvilke cookies som til enhver tid er i bruk. Det er heller ikke teknisk mulig for oss å spore enkeltpersoner basert på informasjonen i tredjeparts cookies. Det enkelte medium er databehandler og ansvarlig for personvernet når disse er i bruk.

Dersom du ikke ønsker å få tilpasset annonsering gjennom slike kanaler kan du deaktivere kun tredjepartscookies, som beskrevet i denne artikkelen hos nettvett.no.

OptoScale som databehandler
For de tjenestene som vi leverer til kunder og som innebærer at vi behandler personopplysninger om deg, vil vi be deg om å henvende deg direkte til vår kunde.

Du kan se eller be om den nyeste versjonen ved å besøke vår hjemmeside eller ved å skrive til vårt personvernombud på [email protected]

Hvis du har andre spørsmål eller forespørsler i forbindelse med behandlingen av dine personopplysninger, kan du kontakte oss når som helst skriftlig på e-postadressen ovenfor eller pr. post til:

OptoScale AS, Att: Personvernombud
Jarleveien 12, 7041

OptoScale Cookie Policy – oppdatert 20. aug. 2021.

Tilbake til forsiden