Cermaq Chile sine 3 krav til OptoScale

Cermaq Chile

Bioskopet gir oss solid beslutningsstøtte og fleksibilitet

Som en ledende aktør innen akvakultur er Cermaq Chile alltid på utkikk etter teknologi som kan forbedre driften. Etter å ha fått testet OptoScales innovative løsninger, har selskapet fått et nytt syn på hva presis fiskeovervåkning og dataanalyse betyr for virksomheten.

– For Cermaq Chile er det avgjørende å produsere protein av høy kvalitet. For å oppnå dette er vel-timede beslutninger helt avgjørende, forklarer Miguel Acuña som ledet prosjektet med å vurdere OptoScales teknologiske løsning.

Før de inngikk partnerskap med OptoScale, hadde Cermaq Chile utforsket andre leverandører. Men etter å blitt kjent med de gode resultatene og tilbakemeldingene fra OptoScales leveranser i Norge og Canada, bestemte Cermaq Chile seg for å selv starte et pilotprosjekt.

Prosjektet strakte seg over seks måneder og involverte installasjon av fire bioskop. Fra starten var teamet i Cermaq Chile fast bestemt på å evaluere tre kritiske aspekter ved teknologiens levedyktighet:

1. Sømløs integrasjon: 
Kunne standardteknologi fra Norge implementeres i Chile uten store tilpasninger eller ­utfordringer?

2. Engasjement innad i selskapet: 
Ville de klare å skape entusiasme og støtte for teknologien i hele organisasjonen – fra anleggene til administrasjonen?

3. Nøyaktighet: 
Kunne teknologien oppnå det ambisiøse målet om å ha mindre enn 3 % avvik i målingene – et avgjørende krav for Cermaq Chile?

Et teknisk aspekt som skilte OptoScale fra ­konkurrentene var deres unike tilnærming til data­behandling. De klarte å behandle all data lokalt på stedet, noe som betydelig reduserte mengden data som ble sendt til skyen. Dette er spesielt viktig for områder med begrenset bredbånd eller mobildekning – en vanlig utfordring i ulike deler av Chile. 

– Systemets enkelhet og pålitelige rapportering spiller en stor rolle i valget om å gå for ­OptoScale, forteller Acuña.

Suksessen med pilotprosjektet tilskrives også Cermaq Chile sin profesjonalitet og dedikasjon. Selskapet investerte ressurser, men hadde også stor entusiasme for å sikre høyeste kvalitet i alle faser av pilotprosjektet. Som et resultat fikk de full kontroll over biomassen og fant enorm verdi i å nøye overvåke helsen og sårutviklingen hos fisken. Dette er et kritisk aspekt som nå har blitt enda viktigere for dem.

– Bioskopet fra OptoScale gir oss muligheten til å følge veksten daglig med nøyaktighet, samtidig som vi overvåker fiskehelse og -kvalitet. Dette gir oss solid beslutningsstøtte og fleksibilitet i vår prosess, som hjelper Cermaq med å nå målet om å stadig være en bærekraftig leder i havbruk, konkluderer Acuña.

De imponerende resultatene fra pilotprosjektet førte til at Cermaq Chile tok en strategisk beslutning. I mai signerte de en toårig kommersiell avtale for flere OptoScale-enheter og moduler, noe som markerer begynnelsen på et lovende partnerskap. For OptoScale er Cermaq Chile ikke bare en kunde, men en verdifull pioner som første kunde i Sør-Amerika.

Cooke salmon

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt med en av våre salgskonsulenter i dag og finn ut hvordan vi kan hjelpe deg.