Hvis vi kan måle det,
kan vi forbedre det!

Cooke Aquaculture Scotland

Kunnskapen gjør at vi kan optimalisere driften

Med OptoScale får Cooke Aquaculture Scotland nøyaktige slakteestimater, som gjør det mulig for dem å ta informerte beslutninger. Kommunikasjon og kunnskapsdeling mellom selskapene effektiviserer løsningen, og Cooke oppnår høy kontroll og nøyaktighet i sine innmeldinger.

Cooke inngikk et partnerskap med OptoScale i 2020 for å forbedre kontrollen over slakte­prosessen, og er svært fornøyde med valget. De hadde sett etter utstyr for automatisk måling av vekt, og OptoScale utmerket seg.

Allerede fra den første prøveperioden viste OptoScale seg å være en game-changer. Oppsettet av systemet gikk lekende lett, med plug- and-play-funksjonalitet som gjorde det enkelt å montere merd-skap, plassere kameraet i vannet og skru det på for målinger i sanntid like etter. Systemet leverte raskt bearbeidet data og ga svært nøyaktige målinger av vekt.

Som et resultat av den vellykkede opp­starten har Cooke Aquaculture Scotland nå økt antall bioskop i bruk.

– En viktig grunn til å øke antallet enheter var vår interesse for innsikt i fiskens ytelse gjennom hele sjøperioden. Målinger på ulike tidspunkter underveis lar oss beregne vekst og fôrfaktor. Kunnskapen gjør at vi kan optimalisere driften, enten det gjelder fôr og fôring, driftstiltak eller genetikk, forklarer Mark Weir, Feed Performance Manager i Cooke.

– Hvis vi kan måle det, kan vi forbedre det!
Det trenger ikke være enkelt, selv med hjelp fra ­OptoScale. Det krever mye tid og innsats, men jeg tror vi kan ta ut gevinst over tid, legger Weir til.

Bioskopene har blitt en integrert del av driften og gir viktige målinger i alle merder som skal slaktes. Cooke er fornøyd med alle aspekter av hva ­OptoScale har å tilby, og opplever minimal nedetid og maksimal kontroll over fiskevekten ved slakt.

Cooke har en proaktiv tilnærming som maksi­merer fordelene med løsningen fra OptoScale.

Neil Ratter spiller en avgjørende rolle i å sikre optimal ytelse av teknologien. Med et skarpt øye for detaljer plasserer han kameraene på riktig dybde i merdene for nøyaktige målinger. Neil har daglig kontakt med lokalitetsledere for å sikre gode plasseringer, og med produksjons- og salgs­avdelingene for å planlegge kommende målinger. Neil sørger også for at linsene blir renset når det er nødvendig for å opprettholde klarheten og presisjonen i dataene.

Suksesshistorien hos Cooke Aquaculture ­Scotland viser hvordan et godt samarbeid mellom teknologileverandører og brukere er av­gjørende for å oppnå enestående resultater. ­Med ­OptoScales og Cookes samarbeidsinnsats når presisjonen nye høyder.

Cooke salmon

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt med en av våre salgskonsulenter i dag og finn ut hvordan vi kan hjelpe deg.