En revolusjon under vann

Om oss

Våre presise målinger av fisken endrer havbruket 
for alltid

Med OptoScales bioskop i merden får dere nøyaktig informasjon om fiskens utvikling. For vi vet at hver eneste detalj er av betydning når det kommer til lakseproduksjon.

Derfor er presisjon nøkkelen i alt vi leverer. Med presise målinger i sanntid kan dere ta bedre beslutninger som optimaliserer hva dere får ut av produksjonen, samt følge nøye med på fiskens utvikling og helse. Slik gir OptoScale mulighet til å ta bedre vare på ressursene våre.

Vårt team av visjonære tenkere, forskere, biologer og ingeniører har ekspertisen som revolusjonerer havbruket. Vi er dedikerte når det gjelder å fremme god akvakultur og skape banebrytende teknologi som tar fiskevelferd på alvor, forbedrer effektiviteten i oppdrettsbransjen og øker bærekraften.

Men presisjon er ikke bare et mål for oss – det er en tankegang som gjennomsyrer alt vi gjør. Fra øyeblikket vårt utstyr pakkes ut til målingene er tilgjengelige på nettsiden vår, sikrer vi at dere kan gjøre jobben raskt, nøyaktig og trygt.

Vi har alltid vært opptatt av å minimere vårt fotavtrykk, og vi kan med stolthet si at vi opererer i syv forskjellige land og har levert våre tjenester i hele syv år. I løpet av denne tiden har vi implementert en imponerende mengde enheter som kontinuerlig samler verdifull data. 

Optoscale Ansatte

Våre team

OptoScale består av ulike team som sørger for at du som kunde får levert pålitelige og presise produkt og tjenester.

Softwareteamet

Softwareteamet vårt består av en gruppe kreative mennesker med teknologikunnskap til fingerspissene.

De utvikler programvare som er enkel å bruke og forstå, der data blir oversatt til meningsfulle og gode visualiseringer av høy kvalitet for alle som skal følge utviklingen i merden.

Softwareteamet er faglig sterkt og lidenskapelig opptatt av å levere presisjon i et brukergrensesnitt som kan dele data sømløst, uansett hvilken programvare du bruker.

Optoscale Hardware Team
Biomassea

Verkstedet

Våre dyktige teknikere bygger, finjusterer og vedlikeholder bioskopene.

Teknikerteamet sørger for at du som kunde kan være trygg på å få levert et robust produkt som leverer informasjonen du trenger fra merden.

Teknikerne er ikke bare eksperter på å sette sammen bioskopet, de utfører også kalibrering, service og vedlikehold av alle nødvendige komponenter. Så har du alltid kontroll.

AI & Optics teamet

Vårt dedikerte team består av forskere med bakgrunn innen fysikk, matematikk, kybernetikk og marinteknologi, med lang erfaring innen akademiske og industrielle utviklingsprosjekter. 

Teamet har ansvaret for å utvikle et undervanns 3D-bildebehandlingssystem og datavitenskapelige algoritmer for å estimere vekt, overvåke trivsel og telle lakselus.

I teamet jobber de kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på dataene de leverer ved å systematisk overvåke fremgangen på ulike ytelsesindikatorer, som modellprestasjon sammenlignet med manuell annotering av bilder, høstresultater, manuell prøvetaking av fisk for å telle lakselus, og trivselsindikatorer og gjentakbarhet.

Optoscale Hardware Team
Biomassea

Ledelsen

Ledelsen i OptoScale er satt sammen for å fremme utvikling av presis måleteknologi som er enkel i bruk. Derfor består teamet av ekspertise innen teknologi, drift, finans og biologi, sammenbundet av et sterkt konkurranseinstinkt. Drevet av ambisjoner og innovativ tenkning, har teamet som mål å sikre at OptoScale fortsetter å utvikle presise løsninger som bidrar til velinformerte beslutninger i havbruksnæringen verden over. Samtidig ønsker de å skape en inkluderende arbeidsplass som verdsetter mangfold, overbevist om at et bredt spekter av perspektiver er nøkkelen til trivsel og innovasjon.

Optoscale Hardware Team

Hardwareteamet

Vårt dedikerte team av maskiningeniører sørger for at bioskopet, opphengsløsninger og merdskap består av komponenter av den beste kvalitet.

Med nøye beregninger og presisjon sikrer de at hver eneste fysiske komponent fungerer som den skal.

Hardwareteamet innoverer, designer og tester ut nye prototyper for å sikre at vi leverer de mest optimale løsningene for kundene våre.
Derfor kan våre team garantere deg at våre bioskop er robuste, pålitelige og effektive.

Biomassea

Kundesupportteamet

Vårt kundesupportteam består av dedikerte fagfolk med bakgrunn fra havbruksnæringen. Med ekspertise fra både merdkanten og høyere utdanning innen havbruk/akvakultur, matvitenskap, biologi og marin biologi, kombinert med betydelig ekspertise innen kunderådgivning, er teamet klart til å veilede våre kunder.

Teamet er ikke bare tilgjengelig, de er aktivt engasjert i tett oppfølging for å sikre at våre kunder får maksimal nytte av våre produkter.

 

Teknologihovedstaden

Trondheim, kjent som Norges «teknologihovedstad», er et sentrum for innovasjon innen marinteknologi og havbruk. Med ledende institusjoner som NTNU og SINTEF i front, legger byen vekt på utvikling av teknologiske løsninger for oppdrettsnæringen, fra bærekraftig fôrproduksjon til avansert overvåkning av havmiljøet.

Vår mål er å utvikle innovative løsninger for oppdrettsnæringen, for å forbedre effektiviteten, sikkerheten og bærekraften i denne viktige sektoren. Med vår beliggenhet i Trondheim har befinner vi oss i kjernen av den teknologiske utviklingen, og kan være en pålitelig partner for dine maritime behov. 

Trondheim